Presentera Sverige

Letar du efter material för att presentera Sverige? På webbplatsen sharingsweden.se hittar du information och material som du kan använda för att presentera Sverige i olika sammanhang.
Svenska flaggan vajar i vinden på en båt i skärgården

Övergripande teman på sharingsweden.se är samhällsfrågor, innovation, hållbarhet, kultur och kreativitet samt specifika satsningar som till exempel feministisk utrikespolitik och Agenda 2030. Du kan söka material efter ämnesområde, språk eller typ. Det mesta av materialet är på engelska och är öppet för alla och gratis att använda.

På svenska finns bland annat:

Sverige – Långt ifrån lagom

Sverigekarta riktad till barn och ungdomar

Faktablad om svenska språket av Catharina Grünbaum (8 sidor)

Det svenska köket – från fika till fredagsmys (kan endast läsas online)

Skrift om Astrid Lindgren av Eva-Maria Metcalf (kan endast läsas online)

Studera svenska

Learn Swedish – en fyrsidig folder som kan delas ut i olika sammanhang för att öka intresset för studier i svenska. Foldern finns på engelska, franska och ryska och är i A5-format.

Hallå där! Pluggar du svenska? (pdf) – en affisch om SI:s stöd till svenskstuderande vid universitet och högskolor i utlandet (för utskrift i A3-format). Du kan också beställa den.

Beställ vårt material

Kontakta närmaste ambassad eller konsulat för beställningar av SI-material på landets språk. Material på svenska beställer du enklast via mejl till order@si.se. Mycket av materialet på Sharing Sweden kan du dock själv skriva ut.

Sharing Sweden erbjuder även färdigpaketerade koncept, utställningar, faktablad och böcker om Sverige.

Gå till Sharing Sweden och upptäck mer!