Var med i vår skrivtävling!

Coronapandemin har skakat om världen och ändrat tillvaron för oss alla. Strategin för att hantera krisen ser olika ut i olika länder, men för de allra flesta innebär risken för smitta att våra sociala kontakter har skurits av och att vi tillbringar mycket tid framför datorn. Vi vill nu uppmärksamma dina språkstudier och ge dig en möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter.

Vad ska jag skriva om?

Du ska utan hjälp skriva en text om hur det är eller har varit att vara svenskstuderande under coronapandemin. Texten får innehålla max 600 ord, men den kan också vara kortare. Det kan vara en novell, en debattartikel eller en dikt på svenska. Du väljer själv form och perspektiv.

Här följer några förslag på teman som du kan ha som inspiration. Rubrik sätter du själv.

  • Att studera svenska i coronatider – så är det
  • Vad jag drömmer om att göra efter coronapandemin
  • När jag tänker på Sverige ifrån karantänen
  • Om jag kunde resa till Sverige skulle jag …

Vad kan man vinna?

Tre vinnare får en praktisk och snygg svensk ryggsäck. Vi kommer också att publicera de bästa bidragen här på Svenska institutets webbplats.

Vem bedömer texterna?

Texterna kommer att bedömas av en jury bestående av representanter från Svenska institutet och ämneskunniga skribenter. Juryn bedömer texternas originalitet och kreativitet. Ett korrekt språk är inte det viktiga, utan skribentens förmåga att förmedla ett budskap.

Hur skickar jag in mitt bidrag?

Du skickar ditt bidrag som bilaga i ett mejl till si@si.se senast den 20 augusti 2020.

Skriv ”Skrivtävling 09057/2020” på ämnesraden i mejlet. Glöm inte att uppge ditt namn, din e-post, din adress och namnet på ditt universitet och den institution som du studerar vid. Observera att du bara får skicka in ett bidrag.

Lycka till! Vi ser fram emot att läsa din text!