Sommarkurser i svenska

Sommaren 2017 arrangerar Svenska institutet (SI) i samarbete med svenska folkhögskolor sommarkurser för universitetsstudenter som studerar svenska som främmande språk i utlandet.

SI har erbjudit sommarkurser i svenska för utländska studenter sedan 1960-talet. Kurserna vänder sig främst till dig som studerar svenska som främmande språk i utlandet, men också till andra med intresse för Sverige och svenska språket. Kurserna syftar till att ge ett brett perspektiv på det moderna Sverige och är ett komplement till traditionella universitetsstudier.

Sommaren 2017 arrangeras följande kurser:

Malungs folkhögskola
Läsa och skriva i Dalarna – ett kreativt möte med språk, litteratur och kultur
Datum: 25 juli–12 augusti    Nivå: B2/C1

Axevalla folkhögskola
Sommar på Axevalla
Datum: 25 juli–11 augusti     Nivå: A2/B1

Billströmska folkhögskolan
Sverige och svenska – ett språk- och kulturmöte med dagens Sverige
Datum: 24 juli–12 augusti    Nivå: B2/C1

Hola folkhögskola
Ett möte med Sverige
Datum: 18 juli–4 augusti      Nivå: A2/B1

Ansökningsblanketter finns på respektive kursarrangörs webbplats (se länkarna ovan). Sista ansökningsdatum är den 31 mars 2017.

Svenska institutet erbjuder 40 stipendieplatser vardera till de olika sommarkurserna. Stipendieplatserna är avsedda för dig som studerar svenska vid något av de universitet i utlandet som återfinns i SI:s kontaktlista över svenskundervisning i utlandet. Det finns även platser för betalande deltagare.

Röster från kursdeltagare 2016

Sommarkursen var otroligt rolig och sedan jag kom hem ville jag åka tillbaka. Jag ska aldrig glömma det här äventyret!

Kursens program var så omväxlande, rikt och väl övertänkt att det skulle vara omöjligt att ha föreställt sig allt det tidigare. De tre veckorna var väldigt intensiva och jag är säker på att jag kommer att ha nytta av allt som vi har upplevt i många år.

Kursen var mycket bättre än jag hade förväntat mig. Jag fick en väldigt positiv bild av Sverige, svenskarna och folkhögskolan. Fina nya upplevelser, nya kunskaper och underbara människor!

För mer information om sommarkurserna, vänligen kontakta
Viktor Hennius