Sommarkurser i svenska språket och kulturen

Vi var tyvärr tvungna att ställa in sommarkurserna 2020 på grund av coronapandemin. Men vi hoppas förstås att vi kan erbjuda sommarkurser 2021.
Tre personer sitter i ett klassrum och diskuterar.

SI:s sommarkurser vänder sig dig som studerar svenska som främmande språk vid ett universitet i utlandet. Kurserna syftar till att ge ett brett perspektiv på det moderna Sverige och är ett komplement till traditionella universitetsstudier. På en sommarkurs får du tala svenska varje dag och fördjupa dina kunskaper i språket. Du får också uppleva Sverige under de vackra sommarmånaderna och lära dig mycket om landet.

Sommarkurserna är cirka tre veckor långa och äger rum på folkhögskolor runt om i Sverige. Under kursens gång bor du på skolan tillsammans med de andra deltagarna. Utöver språklektioner anordnas utflykter och intressanta studiebesök så att du får lära känna Sverige.

Mer information om sommarkurserna 2021 kommer i februari.

På sommarkurserna finns det många tillfällen till rekreation som t.ex. spel. bad, paddling, cykling och skogspromenader. Foto: Sofia Sabel

Röster från tidigare kursdeltagare

”Kursen är det bästa som har hänt mig.”

”Sommarkursen är en fantastisk möjlighet att förbättra min svenska och träffa nya människor.”

”Jag är lycklig att kunna säga att jag har upplevt ett underbart möte med Sverige.”

Svenska institutet har erbjudit sommarkurser i svenska för utländska studenter sedan 1960-talet. Kurserna har lockat deltagare från hela världen och gett många studenter levande kunskaper i språket och ett oförglömligt möte med Sverige. Sommarkurserna bygger på ett samarbete mellan SI och olika kursarrangörer, oftast folkhögskolor.

För mer information kontakta: