Vilnius, den 21 mars -92

Fantastiskt, institutionen har fått skrivbord så att alla kan ha varsitt! Och en dator var, dessutom.

Vilnius, den 21 mars -92

Tack för Ditt brev härom dagen! Det är så roligt nu, för jag får brev mest varje dag. Du skulle se min brevlåda, där den hänger på trekvart tillsammans ett tiotal andra i den ruskiga trappuppgången. Man öppnar med en pytteliten nyckel, det är som en leksaks-brevlåda, men den fungerar i alla fall.

Till universitetet kommer det också mycket post, särskilt från folk i Sverige, som har hört radioprogram härifrån och vill hjälpa till på något sätt. Vi har fått väldigt mycket konstböcker. Och det bästa av allt, flera datorer, utmärkt kopieringsmaskin, den här fina skrivmaskinen och många andra användbara saker. Den senaste veckan har vi hållit på att flytta från vårt lilla vindsrum till en nyreparerad institution, bestående av tre rum, rymlig toalett och en stor undervisningssal. Där får vi var sitt skrivbord med var sin dator!

Vi, det är alltså Ibbe från Köpenhamn, Trond från Trondheim Karin från Ö-sund, Erika (institutionschef) och Vilija (sekreterare) från Vilnius. Trond är tokig i gamla saker, går ronder i antikvitetsaffärerna och hittar både åt sig själv och till inst. I det norsk- danska rummet står ett stort Jugendskåp och till vårt svenska har han hittat ett jättestort med fyra dörrar att ha böcker i. Jag har köpt en vacker spegel plus två lampetter till hallen (tyvärr inte antika). Alla väggar kläs med bokhyllor, eftersom vi är mycket välförsedda med böcker.

Den 25 april sent på kvällen kommer vi till Ö-sund efter en dags sight-seeing i S-holm och stannar till 30/4 på morgonen. Då väntar Uppsala på oss, 14 studenter och två lärare. Får jag eller Erika övernatta hos Dig, om Du är hemma då förstås? Har skrivit till Ivans om detta också. Vi hörs igen!

Hälsningar!